Waarbij kunnen we helpen?

Een trommelvliesbuisje is een buisje, meestal gemaakt van kunststof, met de grootte van een "halve luciferkop". De doorsnede is ongeveer 1,5 mm en de lengte varieert. Er zijn verschillende typen, die in vorm, afmeting en kleur kunnen variëren.

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes is - vooral bij kinderen - één van de meest voorkomende chirurgische ingrepen in België. Frequent wordt deze ingreep gecombineerd met een adenotomie of adenotonsillectomie.

Tonsillaire hypertrofie is een vergroting van de tonsillen of keelamandelen. Het komt veel voor bij kinderen, maar kan ook bij volwassenen voorkomen. Tonsilhypertrofie kan gepaard gaan met luidruchtige ademhaling, snurken en obstructief slaapapnoe syndroom (OSAS).

Je schildklier is een klier in de halsstreek die ondanks zijn kleine afmetingen een belangrijke taak heeft. Je schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van stofwisselingsprocessen en de groei.

Dit regelt je schildklier door het afgeven van schildklierhormoon. Schildklierproblemen komen erg veel voor en kunnen meestal vastgesteld worden voordat ze ernstig worden.

Gehoorverlies is een vermindering van het hoorvermogen. Er zijn verschillende termen die vaak door elkaar gebruikt worden om gehoorverlies verder te omschrijven. We delen dit o.a. in naar de ernst en het type van gehoorverlies.

Aangezichtsverlamming is een uitval van de motoriek (beweeglijkheid) van de aangezichtsspieren door een verlies van functie van de facialiszenuw. Wanneer de aangezichtszenuw wordt beschadigd, zal de functie ervan geheel of gedeeltelijk uitvallen.

Tonsillitis, in de volksmond ook "angina" genoemd, is een ontsteking van de tonsillen of keelamandelen. Het komt meestal voor bij kinderen, maar kan ook bij volwassenen voorkomen. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen een acute tonsillitis, chronische tonsillitis en recidiverende tonsillitis. Een tonsillitis kan gepaard gaan met of aanleiding geven tot een peritonsillair abces.

Pagina's